Der følger en kæmpemæssig uvished og smerte med det at være forældre. Forældre plages af stærk, stærk tvivl og evindelige grublerier om, hvorvidt de kan gøre noget for at hjælpe deres børn, når børnene ikke har det godt.
Især er det forfærdelig pinsomt at stå og se på som forælder uden at kunne gøre noget, hvis ens barn er ensomt. Man plages igen og igen af spørgsmål som:
-“Hvordan kommer det til at gå lille Emma? Hun virker ikke, som om hun trives med de andre børn i børnehaven … De andre piger holder hende udenfor. Kan vi ikke gøre et eller andet?!”
-“Hvordan skal det dog gå lille Victor? Han står bare og ser på, når de andre drenge spiller bold. Er han ensom? Er der dog ikke et eller andet, vi kan gøre?!”
Den uvished og uendelig store forældresmerte ville vi alle sammen ønske, at vi kunne fjerne. Og den lindrer vi et stykke tid ved at begynde at tro fuldt og fast på, at lille Emma eller lille Victor er født i den forkerte krop.
Tvivlen skubbes til side, og håbet tændes.
Og tankerne om, at det måske er en helt, helt, helt forkert løsning, og at vi gør noget uafvendeligt forkert, skubbes til side, for de tanker gør for alt for ondt at tænke på.
“Mange læger og psykologer siger jo, at et barn kan være født i den forkerte krop,” er en trøstende tanke, man klynger sig til, når tvivlen dukker op igen et kort øjeblik i ny og næ.
“Og man ved jo alligevel aldrig, om det man gør som forældre er det rigtige,” siger man på andre tidspunkter til sig selv, når tvivlen hjemsøger én igen.
“Og vi kan jo lade lille Victor/Emma vælge om igen, når han/hun kommer i puberteten, kan vi ikke? Joh, det kan vi da sagtens.”
Og imens kører trans-toget. Helt forståeligt, men så forfærdeligt forkert. Og ikke til at vende.
——————————————————————————————
OPDATERING:
NU også i PODCAST
Jeg har været gæst i Dansk Regnbueråds podcast. Emnet var kønsskifte for børn – og de mange meget problematiske lag, der er i den måde, vi tackler børn og unge med identitetsforstyrrelse på i disse år.
Du kan høre podcastepisoden her:
https://regnbuerod.buzzsprout.com/2063983/11681591-lotte-ingerslev-konskamp-for-born-unge-deres-foraeldre