Frankrigs rådgivende, lægevidenskabelige institution anbefaler psykologisk støtte til børn og unge med kønsdysfori – i stedet for medicinsk og kirurgisk behandling

Den franske, højt estimerede lægevidenskabelige institution Académie nationale de médecine, hvis rolle det er at rådgive myndighederne indenfor det lægevidenskabelige område, har for nylig tilskyndet til stor forsigtighed, hvad angår kønsskifte for børn og unge.

I marts i år udsendte Académie nationale de médecine en pressemeddelelse, hvori institutionen opfordrede til forsigtighed hos sundhedsfaglige angående kønsskifte for børn og unge.

Académie nationale de médecine udtaler bl.a.:

Børn og unge, som udtrykker ønske om at skifte køn, (og deres familier) bør tilbydes psykologisk støtte – i stedet for medicinsk og kirurgisk behandling – så længe det overhovedet er muligt.

Hvis ønsket om kønsskifte varer ved, bør anvendelsen af pubertetsblokkere og krydshormoner først overvejes meget grundigt og med deltagelse af faglige eksperter fra forskellige ekspertiseområder.

Hormonelle og kirurgiske kønsskiftebehandlinger er forbundet med sundhedsrisici, og følgerne er permanente. Der mangler i Frankrig stadig den nødvendige forskning i de lægevidenskabelige, biologiske og etiske aspekter af dette felt.

Forældre til børn, der stiller spørgsmålstegn ved deres køn, eller som lider af kønsdysfori, bør være opmærksomme på, at overdreven brug af sociale medier kan være afhængighedsskabende hos børn og unge, hvilket både skader deres psykiske udvikling og er en af de betydeligste årsager til den øgede kønsinkongruens hos børn og unge.

Det er ikke muligt at skelne imellem de børn og unge, der kommer til at fortsætte med at identificere sig som transkønnede, og dem, for hvilke det blot er en fase, der går over af sig selv.

———————————————————————————-

Pressemeddelelsen fra Académie nationale de médecine finder du på engelsk her: https://www.academie-medecine.fr/la-medecine-face-a-la-transidentite-de-genre-chez-les-enfants-et-les-adolescents/?lang=en. (Samme sted er der også et link til den på fransk.)

——————————————————————————————

OPDATERING:
NU også i PODCAST

Jeg har været gæst i Dansk Regnbueråds podcast. Emnet var kønsskifte for børnog de mange meget problematiske lag, der er i den måde, vi tackler børn og unge med identitetsforstyrrelse på i disse år.

Du kan høre podcastepisoden her:

https://regnbuerod.buzzsprout.com/2063983/11681591-lotte-ingerslev-konskamp-for-born-unge-deres-foraeldre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*