Tror du, at du som forælder har medbestemmelse, hvis dit barn på 15 år ønsker kønsskiftebehandling, som kan ende med sterilitet? — Så tro om igen. Som forælder bestemmer du intet. Det understreger Sundhedsstyrelsen.

Her i Danmark kan et barn på 15 år – som intet forstår om voksenlivet, og som på det tidspunkt slet ikke kan forestille sig den store sorg, det kan udløse hos et voksent, modent menneske, ikke at kunne få børn – bestemme sin egen kønsskiftebehandling, selvom forældrene er imod den – En behandling, som kan ende med sterilitet.

Forældrene kan intet gøre. INTET.

Det har Sundhedsstyrelsen selv omhyggeligt understreget. (Se dokumentation nedenfor.)


Herunder beskriver detransitioneren Sinead Watson den dybe, dybe fortvivlelse, man som ungt menneske rammes af, når euforien over kønsskiftet har lagt sig, og man indser, hvad det i virkeligheden er, man har gjort, og man fortryder, fortryder, fortryder.

DOKUMENTATION:

Sinead Watsons twitter-tråd finder du her: https://twitter.com/ImWatson91/status/1597285971841515520?s=20&t=Olj2V9X_T2qSeSgnLuk8Xw

Sundhedsstyrelsen udgav i 2018 en pjece med titlen “Sundhedsfaglig hjælp ved kønsidentitetsforhold”.

Det er en vejledning, der beskriver rammerne for behandling af kønsidentitetsforhold.

Den vejledning kan man downloade her: https://www.sst.dk/da/udgivelser/2018/sundhedsfaglig-hjaelp-ved-koensidentitetsforhold

Afsnit 9 i den vejledning har overskriften “Behandling hos personer under 18 år”. I det afsnit står der følgende [min fremhævning]:

“Sundhedspersonalet skal være særligt opmærksomt på Sundhedslovens skærpede regler om information og samtykke, herunder at PERSONER, DER ER FYLDT 15 ÅR, SELV KAN GIVE INFORMERET SAMTYKKE TIL BEHANDLING ( 8 ).

I det omfang, der er UENIGHED MELLEM FORÆLDRENE OG OG DEN UNGE, DER ER FYLDT 15 ÅR, og som efter en sundhedsfaglig vurdering forstår konsekvenserne af sin stillingtagen, er KOMPETENCEN TIL AT SAMTYKKE ENDEGYLDIGT LAGT HOS DEN UNGE.“

[Note “( 8 )” henviser til Sundhedslovens § 17.]

——————————————————————————————

OPDATERING:
NU også i PODCAST

Jeg har været gæst i Dansk Regnbueråds podcast. Emnet var kønsskifte for børnog de mange meget problematiske lag, der er i den måde, vi tackler børn og unge med identitetsforstyrrelse på i disse år.

Du kan høre podcastepisoden her:

https://regnbuerod.buzzsprout.com/2063983/11681591-lotte-ingerslev-konskamp-for-born-unge-deres-foraeldre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*