Nu også som audio: Guiden for forældre til børn med kønsidentitetsproblemer er blevet indtalt af Jesper W. Rasmussen fra Dansk Regnbueråd — Lyt til den her …

For nylig oversatte jeg en FORÆLDREGUIDE publiceret af den internationale organisation Genspect, fordi der indtil da ikke have eksisteret nogen vejledning på dansk om emnet, som ikke var stærkt transkønsindoktrinerende.

Jesper W. Rasmussen fra Dansk Regnbueråd fik den fremragende idé, at han ville indtale en audioversion af denne forældreguide, og det har han nu gjort.

Det har været et stort stykke arbejde for Jesper. Jeg er meget taknemmelig og utrolig glad for det fine resultat. Jesper er en gudbenådet formidler og et omsorgsfuldt menneske.

——-

Her kommer Dansk Regnbueråds beskrivelse:

“Genspect er en international alliance af fagfolk, forældregrupper, transpersoner, detransitioners, altså mennesker, der har fortrudt deres kønsskifte, og andre, der ønske behandling af høj kvalitet til kønsdiverse unge.

Genspects motto er “En rationel tilgang til køn” og organisationen er, ligesom Dansk Regnbueråd, stærkt bekymrede over den i øjeblikket dominerende “kønsbekræftende” tilgang til børn og unge med kønsidentitetsproblemer. I stedet foretrækker GenSpect en terapeutisk tilgang, der tilbyder en mere udforskende tilgang til køn.

Ved at forene 25 forskellige organisationer i 23 lande taler Genspect ikke kun for nogle få: De taler for tusinder.

Lotte Ingerslev, der driver den danske blog transkøn.dk, har lavet en dansk oversættelse af Genspects guide til forældre og andre, der er i berøring med børn, som kæmper med kønsidentitetsproblemer. Det er en meget velovervejet og konkret vejledning, der altså nu foreligger i en dansk version.

Hvor Genspect er en førende international resurse på området, er transkøn.dk Danmarks førende. På transkøn.dk kan man – på dansk – finde oplysninger, undersøgelser og data, ja, kort sagt, alt, hvad man bør vide om problematikkerne vedrørende børn med kønsidentitetsproblemer – også de oplysninger, som man ikke nødvendighed får af det danske sundhedssystem, hvis ens barn skulle ende i et udredningsforløb på Sexologisk Klinik med henblik på at få et såkaldt kønsskifte.

Vi har valgt at udgive den følgende audioversion af guiden som en selvstændig  Regnbue-rod podcast, fordi vi finder vejledningen utrolig vigtig og velskrevet.

Den skrevne version med grafer, illustrationer og dokumentation kan du læse her: https://www.transkoen.dk/2022/12/05/hvad-skal-du-goere-hvis-dit-barn-siger-det-er-transkoennet-her-er-en-gratis-dansk-guide-til-foraeldre/

Lyt med nu, så du er bedre rustet til at træffe de rigtige beslutninger for og sammen med dit barn. Og husk at du altid kan henvende dig til Dansk Regnbueråd, hvis du har brug råd og vejledning om alternativer til det danske sundhedssystems nuværende behandling af børn og unge med kønsidentitetsproblemer.”


Her er audioversionen: https://regnbuerod.buzzsprout.com/2063983/11893529-saerudgave-genspects-guide-for-foraeldre-til-born-med-konsidentitetsproblemer


——–

Del den meget gerne! 🙂