Siden jeg skrev om det, har Sundhed.dk skjult oplysningen om, at det var “et politisk pres”, der i 2017 fik de danske læger til at stoppe med at klassificere kønsdysfori som en psykisk sygdom … Den indrømmelse var åbenbart for ubekvem at have stående sort på hvidt.

Den 29. januar i år skrev jeg et indlæg, hvor jeg dokumenterede, at der på Sundhed.dk på siden om “Kønsinkongruens (transkønnethed)” stod, at man i 2017 i Danmark valgte at fjerne “transkønnethed” fra det psykiatriske diagnosesystem på grund af “et politisk pres“.

Den formulering har man nu helt fjernet. Der var åbenbart nogen, der ikke brød sig om, at det stod der, så alle kunne læse det.

Oprindeligt stod der følgende (NB – Fremhævningen er min.):

“I Danmark valgte man fra 1. januar 2017 at forlade ICD-10 klassifikationen efter et politisk pres for at fjerne transkønnethed fra det psykiatriske diagnosesystem. Man ønskede dermed at understrege, at der ikke er tale om hverken psykiatrisk eller somatisk sygdom.”

Det fremgår af nedenstående screenshot, som jeg heldigvis nåede at tage:

Nu står der blot:

“I Danmark valgte man fra 1. januar 2017 at forlade ICD-10 klassifikationen. Man ønskede dermed at understrege, at der ikke er tale om hverken psykiatrisk eller somatisk sygdom.”

Dvs. at ordene “efter et politisk pres for at fjerne transkønnethed fra det psykiatriske diagnosesystem” er blevet fjernet.

Det kan man se på nedenstående screenshot.

De ord var åbenbart meget ubekvemme for nogen, som har adgang til at ændre formuleringer på Sundhed.dk.

Hmmmmmm.

—————————————————————

Tak til skarpsindige Mimi Bocho, der opdagede, at formuleringen var pist væk!!

————————————————————————-

VIL DU “BUY ME A COFFEE”?

Det koster penge at få adgang til en del af de videnskabelige artikler og andre publikationer, som jeg anvender, når jeg skriver indlæg her på transkoen.dk.

Jeg betaler udgifterne af egen lomme.

Hvis du vil hjælpe lidt til med at dække nogle af omkostningerne, så jeg kan fortsætte, er jeg meget taknemmelig. 🙂

Klik her og “buy me a coffee” >>