Sundhedsministeren kunne ikke svare: “Hvad er sikkerheden for, at kønsdysfori-diagnoserne for børn og voksne er rigtige?”

Dansk Regnbueråd fortæller:

“Sundhedsminister Sophie Löhde blev i dag konfronteret med et notat fra cheflæge på Center for Kønsidentitet Astrid Højgaard. I dette notat indrømmer dr. Højgaard, at der ikke findes noget diagnostisk værktøj til brug for udredningen af børn og voksne med kønsligt ubehag.

I notatet oplyser dr. Astrid Højgaard yderligere, at lægerne i det diagnostiske arbejde kun kan gå ud fra de ting folk selv oplyser, at de føler. Det er indlysende at risikoen for fejl i en sådan udredningstilgang er enorm.

Mikkel Bjørn fra DF gik meget konkret til ministeren igen og igen, for at få rede på om hun kan garantere, at lægerne stiller den rigtige diagnose, når nu konsekvenserne for patienternes kroppe er så alvorlige og uoprettelige.”

Læs hele historien hos Dansk Regnbueråd og se videoklippet med Mikkel Bjørns spørgsmål og sundhedsministerens ikke-svar – her: https://www.danskregnbueraad.dk/nyt/sundhedsministeren-kunne-ikke-svare-hvad-er-sikkerheden-for-at-knsdysfori-diagnoserne-af-brn-og-voksne-er-rigtig