Berlingske rapporterer: Danske børn og unge står i kø for at skifte køn. Sundhedsmyndighederne er begyndt at ryste på hånden …

Citater fra artiklen:

»Vi har ingen sikker evidens for behandlingen af unge med pubertetsrelateret kønsdysfori.« Mens stadig flere danske børn og unge henvises til behandling for ubehag ved eget køn, vokser tvivlen hos videnskaben og myndigheder.

[…]

Stadig flere medicinfaglige røster udtrykker skepsis ved brugen af hormoner til børn, alt imens debatten om samme bliver stadig mere betændt.

[…]

Stadig flere medicinfaglige røster udtrykker skepsis ved brugen af hormoner til børn, alt imens debatten om samme bliver stadig mere betændt.

Flere steder i udlandet har man bremset – hvis ikke helt stoppet – hormonbehandlingen af transkønnede unge som konsekvens af medicinske usikkerheder, og navnlig i USA er tilbuddet blevet en del af en større, politisk kulturkamp.

I Danmark er debatten om hormoner til børn også blevet et politisk stridspunkt: Så sent som i april måtte sundhedsminister Sophie Løhde (V) under et periodevis ophedet samråd forsvare den danske praksis, mens et lovforslag – fremsat af Nye Borgerlige – foreslår et totalt stop for kønsbehandling af unge under 18 år.

Også de danske sundhedsmyndigheder synes i vildrede om tilbuddet og i bedste fald tøvende om effekten af de behandlinger, der bliver gennemført.

Som overlæge på Sexologisk Klinik Mette Ewers Haahr konstaterer:

»Der er klart for lidt evidens på det her område.«

Sammenfattet rejser debatten spørgsmålet: Bør hensynet til det enkelte barns oplevelse og ønsker trumfe den lægevidenskab, der er stadig mere splittet om behandlingen?

[…]

[Mette Ewers Haahr udtaler videre:]

»Jeg har nogle gange siddet med en tanke om: ‘Gad vide, hvordan det ser ud for dig om ti år?  Er det så stadigvæk det rigtige?’ Jeg har været i tvivl om stabiliteten af transkønnethed – om det holder hele livet,« siger hun og understreger, at hun aldrig er tvivl om, at hendes patienter er transkønnede, når hun behandler dem.

———————————————————————

SÅ KAN JEG IKKE LADE VÆRE MED AT TÆNKE:

Det er godt at høre, at chefen for børnekønsskifte i DK er begyndt at tvivle på, om “transkønnethed” “holder hele livet”.

Men, Mette Ewers Haahrs, enten findes transkønnethed, eller også findes det ikke … Det kan ikke “findes” i en periode af livet – for så at forsvinde igen …

Den slags uld i munden må holde op. Sig det klart, præcis som det er:

Der findes ikke “transkønnethed”, og statssanktioneret ødelæggelse af børn og unges kroppe kan ikke forsvares.

———————————————————————

Læs hele artiklen her: https://www.berlingske.dk/samfund/danske-boern-og-unge-staar-i-koe-for-at-skifte-koen-sundhedsmyndighederne