Selvom en 2023-undersøgelse blandt kvindelige elitesportsfolk ser ud til at kunne have trans-aktivistisk slagside og i øvrigt er fyldt med andre ting, som gør den ikke-repræsentativ (især hvad angår “contact sports”), viser den, at hele 58 % af kvinderne foretrækker opdeling efter “biologisk køn” — Jeg kigger nærmere på undersøgelsen her…

Undersøgelsen er en spørgeskemaundersøgelse, som har overskriften “The perspective of current and retired world class, elite and national athletes on the inclusion and eligibility of transgender athletes in elite sport”.

Deltagerne i undersøgelsen var ”175 national, elite and world class athletes eligible to compete in the female category”. Og de blev spurgt om deres holdninger til “inclusion and eligibility of transgender athletes in elite sport”.

—————–

Der er stor sandsynlighed for trans-aktivistisk slagside blandt deltagerne:

Spørgeskemaet blev bl.a. fordelt ”via personal networks and social media platforms”, hvilket muliggør stor trans-aktivistisk slagside blandt deltagerne.

Som sagt var der 175 deltagere i undersøgelsen, hvoraf alle var blevet “tildelt kvindeligt køn ved fødslen”. Men ud af de 175 var der kun 162, der kategoriserede sig selv som ”cis-gender”.

Dvs. at der var hele 13 deltagere (dvs. 7,4 %), der enten identificerede sig som “non-binary/gender neutral” (hvilket hele 5 deltagere gjorde), havde valgt kønsidentiteten “other” (hvilket 7 gjorde) eller slet ikke besvaret spørgsmålet om kønsidentitet (hvilket gjaldt 1 deltager).

Dette peger også i retning af, at der kan have været trans-aktivistisk eller på anden måde transkønsideologisk forudindtaget slagside blandt deltagerne.

—————–

NB! Tallene i undersøgelsen kan fremstå lidt forvirrende:
Overordnet opererer man i undersøgelsen med 2 hovedkategorier af sportsgrene: ”Olympic” og ”Olympic recognised”. De angivne procenttal angives nogle gange baseret på det samlede antal deltagere i undersøgelsen, og andre gange baseret på antal deltagere i en af de to hovedkategorier.

—————–

Sportsgrenene i undersøgelsen kan ikke sige ret meget om kvindelige sportsfolks holdninger generelt – og slet ikke noget om kvindelige elitesportsfolks holdninger, når de kommer fra såkaldte ”contact sports”:

Ud af de sportsgrene, som deltagerne repræsenterede, var kun 20 deltagere (dvs. 11,4 %) fra en ”contact sport”, hvilket fører til, at undersøgelsens resultater på ingen måde kan overføres til sportsdeltagere fra såkaldte ”contact sports” såsom fx fodbold.

Og her har jeg endda sat antallet af deltagere fra ”contact sports” højt, da jeg har valgt at lade ”netball” og kategorien ”other” tælle med som ”contact sports”.

Den mest repræsenterede sportsgren i undersøgelsen er ”flying disc sports”, som hele 86,7 % af deltagerne fra den ene af de to hovedkategorier (”Olympic Recognised”) er fra (dvs. hele 37 % af de samlede 175 deltagerne), hvilket er lidt spøjst, hvis undersøgelsen skal kunne sige noget generelt om sport – hvad den så derfor ikke kan.

—————–

Højst 1 deltager i undersøgelsen var fodboldspiller:

Det mindste procenttal for deltagere, som man i undersøgelsen har brugt som kriterium for at nævne individuelle sportsgrene, er 2 % ud af de to overordnede kategorier – ”Olympic” og ”Olympic Recognised”.

Fodbold optræder slet ikke som selvstændig kategori i undersøgelsen, så fodbold kan derfor ikke være repræsenteret i undersøgelsen med mere end 1 % af deltagerne i hovedkategorien “Olympic”. Dvs. af højst 1 deltager.

—————–

Overordnede konklusioner om denne undersøgelse:

I undersøgelsens eget ”abstract” konkluderes der, at 58 % af deltagerne (der som sagt var ”175 national, elite and world class athletes eligible to compete in the female category”) ”favoured biological sex categorisation … and considered it unfair for trans women to compete in the female category”.

De 58 %, der ”favoured biological sex categorisation”, skal ses i lyset af følgende:

– at undersøgelsen ser ud til at kunne have trans-aktivistisk og transkønsideologisk slagside

-at de aller- allerfleste deltagere i undersøgelsen ikke repræsenterede ”contact sports”

– at kun max 1 deltager i undersøgelsen kan have været fodboldspiller.

Derfor kan undersøgelsens resultater ikke sige noget om holdningen hos kvindelige elitesportsfolk generet.

Det lyder desuden sandsynligt, at de 58 %, der foretrak opdeling efter “biologisk køn”, var steget til et langt højere tal, hvis undersøgelsen var blevet foretaget blandt kvindelige elitesportsfolk fra ”contact sports” – fx fodbold.

——————————————————–

Her er pressemeddelelsen om undersøgelsen:
https://www.swansea.ac.uk/press-office/news-events/news/2024/04/athletes-views-on-transgender-inclusion-in-elite-sport-differ-widely-by-sport-and-competitive-level.php

Og her er et direkte link til selve undersøgelsen: https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/02640414.2024.2326354