Lad os kigge lidt på, hvad unge mennesker finder, når de søger på nettet for at finde ud af, om de er “transkønnede”.
På det sociale medie Reddit findes der et forum ved navn “MtF” (“Male-to-Female”). Det forum beskriver sig selv som “et forum om transkønnethed for folk, der er ‘male-to-female’ eller ‘AMAB’ (Assigned Male at Birth, dvs. ’tildelt mandligt køn ved fødslen’). I det forum kan man finde et link til den såkaldte “Kønsdysfori-Bibel” (The Gender Dysphoria Bible).
Som man kan se herunder, bliver Kønsdysfori-biblen anbefalet varmt til nye medlemmer. Som der står: “Jeg er ny her i fællesskabet, men jeg ville bare lige sikre mig, at alle kender til ‘The Gender Dysphoria Bible’. Det websted hjalp mig med at indse, at jeg er transkønnet, og det har været en fantastisk ressource, som jeg har delt med min familie og mine venner. Hvis du er medlem af forummet, kan du sandsynligvis få meget ud at tjekke det websted ud, hvis du ikke har gjort det endnu. Hej, hej, og masser af kærlighed fra mig!”
Kønsdysfori-biblen finder du her: https://genderdysphoria.fyi/en. I denne “bibel” er der et kapitel med overskriften “Am I Trans?” Det kapitel finder du her: https://genderdysphoria.fyi/en/am-i-trans
Kapitlet “Am I Trans?” handler om, hvad man skal huske på, når man bliver i tvivl om, hvorvidt man rent faktisk ER transkønnet, eller om det i virkeligheden blot er noget, man “lader, som om man er”, eller noget, man “håber”, at man er.
Hvad får unge mennesker så at vide, at de skal huske på i den situation? Jo, der står følgende (i overskriftsform):
1. Husk på, at de fleste cis-mennesker [dvs. mennesker, som IKKE er transkønnede], ikke tænker ret meget på deres køn. Så hvis du tænker meget på køn og kønsidentitet, så er du nok trans.
2. Husk på, at de fleste cis-mennesker godt kan lide at være det køn, som de blev tildelt ved fødslen. Så hvis du ikke bryder dig om det køn, du blev tildelt ved fødslen, er du transkønnet.
3. Husk på, at kønsdysfori føles anderledes for transkvinder, så længe man endnu ikke har accepteret, at man er transkønnet.
4. Husk på den såkaldte “nul-hypotese … I en retssag går man ud fra, at den anklagede er uskyldig, indtil andet er bevist. Når det handler om transkønnethed, går man normalt ud fra, at man har det køn, man er blevet tildelt ved fødslen. Det, at du føler dig i tvivl om dit eget køn, er et tegn på, at du højst sandsynligt er transkønnet.
5. Husk på, at hvis du ØNSKER at være det modsatte køn, så ER du allerede det modsatte køn.
6. Husk på, at det, at du tvivler på dig selv, IKKE betyder, at du IKKE er transkønnet.
7. Husk på, at DIN trans-rejse ikke nødvendigvis stemmer helt overens med den forestilling, andre mennesker har om den slags.
8. Husk på, at de ting, der forhindrer dig i at acceptere den, du er, ikke nødvendigvis har noget at gøre med, hvem du er.
9. Husk på, at transkønnethed sjældent “bare er en fetich”.
10. Husk på, at kønsskifte ikke så meget handler om at finde ind til én metafysisk sandhed. Kønsskifte handler i højere grad om at gøre det, der gør dig lykkelig.
Jeg beklager den besynderlige argumentation ovenfor. Den er ikke min, men Kønsdysfori-Biblens. Jeg har forsøgt at referere objektivt, men argumentationen hænger overhovedet ikke sammen, og den peger kun i én retning:
Hvis du er i TVIVL om, hvorvidt du er transkønnet, så ER du transkønnet.
Det finder teenagere, når de søger på nettet på “Am I trans?”. Vidste du det?
——————————————————————————————
OPDATERING:
NU også i PODCAST
Jeg har været gæst i Dansk Regnbueråds podcast. Emnet var kønsskifte for børn – og de mange meget problematiske lag, der er i den måde, vi tackler børn og unge med identitetsforstyrrelse på i disse år.
Du kan høre podcastepisoden her:
https://regnbuerod.buzzsprout.com/2063983/11681591-lotte-ingerslev-konskamp-for-born-unge-deres-foraeldre