De britiske sundhedsmyndigheder fraråder nu socialt kønsskifte for børn – Det er ikke en neutral handling, siger de

I det seneste udkast til de nye retningslinjer fra de britiske sundhedsmyndigheder (The National Health Service – NHS) står der, at socialt kønsskifte ikke er en neutral handling. Socialt kønsskifte kan risikere at påvirke barnets psyke i betydelig, negativ grad.

Derfor fraråder sundhedsmyndighederne nu socialt kønsskifte for kønsforvirrede børn.

“Socialt kønsskifte” omfatter som regel navneskift og anvendelse af det modsatte køns pronominer, tøj og toilet- eller omklædningsfaciliteter.

I det nye udkast til retningslinjerne anføres det desuden, at de fleste tilfælde af “kønsinkongruens” hos børn blot bør betragtes som en fase, som går over, enten inden eller når barnet kommer i puberteten.

Sundhedsmyndighederne understreger, at forskningen viser, at der er risici ved at påbegynde et socialt kønsskifte, og at barnet kan få vanskeligt ved at vende tilbage til dets biologiske køn, når puberteten sætter ind.

Udkastet til de nye retningslinjer er nu sendt til høring. Høringen afsluttes den 4. december.

Læs mere her: https://www.dailymail.co.uk/health/article-11341001/NHS-discourage-social-transitioning-gender-questioning-children.html

——————————————————————————————

OPDATERING:
NU også i PODCAST

Jeg har været gæst i Dansk Regnbueråds podcast. Emnet var kønsskifte for børnog de mange meget problematiske lag, der er i den måde, vi tackler børn og unge med identitetsforstyrrelse på i disse år.

Du kan høre podcastepisoden her:

https://regnbuerod.buzzsprout.com/2063983/11681591-lotte-ingerslev-konskamp-for-born-unge-deres-foraeldre