DR vejleder: Piger, der “får kvalme over deres bryster”, kan få amputeret dem væk i Sverige. — Så kan de blive lige så specielle som sangeren Freja Kirk, synes at være budskabet.

I går offentliggjorde DR en artikel om sangeren Freja Kirk. Artiklen virker som en kamufleret promotion af Freja Kirks nye single ”Hvad skal man kalde én som mig?”

Den genfødselshistorie, som singlen lanceres på, er, at Freja for nylig har fået fjernet sine bryster. Ikke fordi hun er transkønnet. Det har bare ”føltes som en fejl, at brysterne sad på kroppen”.

Fordi Freja ikke lider af kønsdysfori eller er hverken “transkønnet” eller “nonbinær”, har hun ikke kunnet få fjernet sine bryster i Danmark.

Men bare rolig, forklarer DR. Det fik hun gjort i Sverige.

Og ”hos Freja Kirk eksisterer der lige nu en altoverskyggende eufori over at kunne fortælle verden, hvad der er sket, og for at præsentere sig selv for verden igen.”

—————————————————

Artiklen afsluttes med følgende groteske faktaboks [Fremhævningen er min.]:

“Om topoperationer:

Ønsker man at få fjernet sine bryster og få en topoperation (eller en bilateral mastektomi) gennem sundhedssikringen i Danmark, skal man henvises fra egen læge.

Herefter får man en indledende samtale ved Center for Kønsidentitet, som ligger i Aalborg, Odense eller København.

I et typisk patientforløb skal man have 3-6 samtaler, inden man opstarter hormonbehandling.

Først efter 6-12 måneder på hormoner kan man få henvisning til at få en topoperation. Her er der en risiko for at blive afvist til trods for hormonbehandling, hvis lægen ikke vurderer, at det er forsvarligt at gennemføre en operation.

Derfor vælger flere at tage til for eksempel Sverige eller England for at få fjernet deres bryster, da der her ikke er krav eller anbefalinger om, at man skal være i hormonel behandling, før man får brysterne fjernet.

Operationen kan foregå på to måder: Enten laver man et cirka 25 centimeter langt snit under brystet og fjerner brystvævet. Her omplaceres brystvorterne også. Man kan også lave et lille ar på omkring 3 centimeter rundt om brystvorten og fjerne hele brystvævet gennem om dette ar.

Kilder: Center for Kønsidentitet, Rigshospitalet og Aalborg Universitetshospital”

—————————————————

Som man kan se lige ovenfor stregen her, citerer DR centrene for kønsidentitet på Rigshospitalet og i Ålborg for det, de har skrevet i faktaboksen.

Og som en kvinde påpegede, da jeg lagde indlægget her på Facebook:

Hvis Freja havde udtalt, at hun blev euforisk af at sutte på nikotinposer, og DR – efter at have fremstillet hende som cool/sej/selvrealiseret/enestående – havde afsluttet artiklen med en faktaboks om, hvor man kunne få fat i nikotinposer i udlandet, hvis man ikke kunne få lov at købe dem i Danmark, så tror jeg, ingen ville være i tvivl om, at det ville høre ind under anbefaling/reklame.

SÅ KAN JEG IKKE LADE VÆRE MED AT SPØRGE:

Kan det virkelig være rigtigt, at Danmarks centre for kønsidentitet anbefaler unge piger at tage til Sverige/England, hvis de har nogle “embodiment goals” (som er det nyeste ord indenfor kropslemlæstelseskulten), som vi i Danmark ikke tilbyder operationer for – endnu?

Og er det “public service” at vejlede unge piger til at få fjernet deres bryster i Sverige, hvis de “får kvalme af dem”? Og helt ukritisk fremstille det, som om det giver ”altoverskyggende eufori”?

—————————————————

VIL DU SENDE EN KLAGE TIL DR? DET KAN DU GØRE HER:
https://dr.custhelp.com/app/ask_step_1/p/106/c/

Man kan også i stedet sende en klage til DR’s læser- og seerredaktør. Han hedder Jesper Termansen. Og hans email er lsrred@dr.dk

—————————————————
Læs artiklen her: https://www.dr.dk/p3/dansk-sanger-har-faaet-fjernet-sine-bryster-jeg-har-haft-saadan-en-kvalme-over-mig-selv