Se gårsdagens omdiskuterede Channel 4-dokumentar “Gender Wars” med bl.a. Kathleen Stock, der kæmper en modig kamp for anerkendelsen af kvinders rettigheder og af de biologiske realiteter.

Der er mange gode takter i dokumentaren, og det er et kæmpe fremskridt, at en kanal som Channel 4 viser den. Dokumentaren har imidlertid et kæmpe problem. Desværre problematiserer den slet ikke, hvad “transkønnethed” vil sige. Og den nævner ikke kønsdysfori med et eneste ord.

Det kommer på den måde til at virke, som om “transkønnede” kan ligestilles med homoseksuelle – altså at det er en medfødt “seksualitet”. Det er besynderligt, at kønsdysfori slet ikke nævnes. Og autogynefili nævnes i øvrigt heller ikke.

Men se den endelig. Kathleen Stock er en vaskeægte heltinde, og hun fremstår – som altid – sober og saglig.

Dokumentaren kan ses her: